top of page
  • Writer's pictureJuloo

8 kihagyhatatlan program Amsterdamban

Updated: Mar 19

Tölts el egy hosszú hétvégét Amsterdamban és fedezd fel ezt az izgalmas várost.


Hídról biciklik és virágok fotózva Amsterdamban.
Amsterdam

Amsterdam, egy élettel teli, színes és vibráló város, amely egyaránt nyújt izgalmas kulturális élményeket és pihentető kikapcsolódást. Ha egy amsterdami utazáson gondolkodsz, akkor ne hagyd ki a következő programokat, amelyek garantáltan emlékezetessé teszik az ott töltött időt.


#1. Van Gogh Múzeum


Indítsd az utazásodat a Van Gogh Múzeumban, ahol a híres holland festő műveit csodálhatod meg. Merülj el a lenyűgöző festmények világában, és ismerd meg Van Gogh életét és alkotói folyamatát.


Belépőjegyek már 22 € - tól (2024)

Részletes infórmációk: https://www.vangoghmuseum.nl/en


Extra Tipp: Vigyél magaddal szendvicset, innivalót és piknikezz a múzeumot körbeölelő gyönyörű parkban.



 

#2. Heineken Experience


Ha szereted a sört és az egyedi “sör élményeket”, ne hagyd ki a Heineken Experience-t. Megismerheted a világhírű holland sörgyártás titkait, ezen kívül interaktív kiállítások  és sörkóstolók is várnak rád.


Belépőjegyek 30 € környékén (2024) de részletes leírást és információkat itt találsz: https://www.heinekenexperience.com/en/


Heineken sör az asztalon
Heineken Experience Amsterdam

#3. Biciklizés


Amsterdamot nem lehet igazán megismerni bicikli nélkül. Bérelj egy biciklit, és fedezd fel a várost a helyiek által preferált módon. Mindenhol van bicikliút, hiszen a helyiek által ez a legkedveltebb közlekedési eszköz. 


Bátrabbak akár az egész utazás alatt is közlekedhetnek biciklivel.

#4. Rijsk Múzeum


Hollandia nemzeti múzeuma. A Rijsk Múzeum Amsterdam szívében található, és Európa egyik legkiválóbb művészeti gyűjteményének ad otthont. Ez a világhírű múzeum több mint 8000 műalkotást őriz, amelyek között megtalálhatóak a holland aranykor legkiemelkedőbb alkotásai, többek között Rembrandt, Vermeer és Van Gogh mesterművei. 


Belépőjegyek 22.5 € -tól (2024)

Részletes infórmációk: https://www.rijksmuseum.nl/en/visit



#5. Vöröslámpás negyed


Bár ez Amsterdam leginkább ismert negyede, mégis egyedi élményt nyújt. Sétálj végig az utcákon, nézd meg a híres vöröslámpás ablakokat, és fedezd fel a különleges hangulatot, amely csak ezen a helyen létezik.


Vöröslámpás negyed  éjszaka Amsterdamban
Vöröslámpás negyed Amsterdamban

#6. Hajótúra


A város felfedezésének egy másik izgalmas módja egy hajótúra. Szállj fel egy hagyományos holland hajóra, és élvezd a csatornák panorámáját, miközben a város történetét és érdekességeit hallgatod helyi idegenvezetőktől.




#7. Anne Frank Háza


Ha Amsterdamban jársz érdemes ellátogatnod Anne Frank házához. Itt jobban megismerheted Anne Frank életét és a második világháború idején tapasztalt eseményeket.


Részletes infórmációk: https://www.annefrank.org/en/


#8. Helyi piacok felfedezése


Végül ne hagyd ki a helyi piacok felfedezését sem, ahol megkóstolhatod Hollandia friss és ízletes ételeit. Érezd  a friss halak illatát, kóstold meg a hagyományos holland sajtokat és sétálj végig a gyümölcs- és zöldség standok között, nyerj bepillantást az Hollandia ikonikus ízeibe és merülj el a helyi piacok hangulatos forgatagában.

Illetve érdemes megnézned a kézzel készített ékszereket és azt sok szuper kis mütyürt, ami megtalálható a hollandiai kézműves vásárokban.




5 views0 comments
bottom of page