top of page
  • Writer's pictureJuloo

Miniszabi a varázslatos Olasz hangulatban avagy pár nap Bariban

Updated: Mar 19

Kóstolj bele a pezsgő olasz hétköznapokba, ízleld meg Itália lüktető báját


Bari tökéletes választás lehet, ha akad pár szabadnapod tavasszal vagy ősszel!

Az idilli tengerparti tájak, a gazdag történelem és az ízletes olasz konyha azok, amik egyszerre jellemzik Barit. 


Bari tengerpartja, gyönyörű kék tengerrel és repkedő madarakkal
Bari tengerparti sétány


6 szuper program ötlet, ha Barin töltesz pár napot


Fedezd fel az Óvárost

Bari óvárosa egy bájos labirintus középkori utcákkal, hangulatos terekkel, melyek tele vannakkedvles kis kávézókkal, hagyományos éttermekkel és helyi kézműves boltokkal.

Sétálj az ódon falak mentén és fedezd fel a bazilikák és történelmi épületek lenyűgöző szépségét, miközben belemerülsz a dél-olasz kultúrába és hangulatba.


Pro tipp: Van egy aprócska utca az Óvárosban ahol helyi kedves nénik készítik kézzel a tésztát és szívesen megmutatják neked, hogy hogyan kell. Kellemes délutáni program lehet megkeresni a kis utcát és megtanulni igazi olasz tésztát készíteni.


Sétálj a Tengerparton

 Bariban gyönyörű tengerparti sétány található. Ha romantikázni szeretnétek vagy a barátnőkkel egy jót dumcsizni, akkor vegyetek magatokhoz egy piknik kosarat és keressetek egy szimpatikus helyet a tengerparton. Nem fogjátok megbánni 🙂


Vonattal  Polignano a Mare-ba

Polignano a Mare egy lenyűgöző tengerparti város és Baritól körülbelül 30 perc alatt elérheted vonattal. Mesés sziklák, türkizkék víz és bájos óváros jellemzi ezt a kisvárost. Csodálatos hely a tengerparti sétákra, varázslatos kilátásra és rengeteg kedves kis étterem is megtalálható itt.


Polignane a Mare strandja sziklákkal és gyönyörű tengerrel
Polignano a Mare strandja

Látogass el Alberobello-ba

Alberobello egy varázslatos város egy órányi busz útra Baritól, amit híres kúpos tetős trulli házai tesznek egyedülállóvá. Ez a festői település lenyűgöző építészeti örökséggel rendelkezik és számtalan lehetőséget kínál a történelem és kultúra felfedezésére az utcáin sétálva és a helyi piacokat, éttermeket felfedezve.



Kóstolók olasz ételekkel

Ne hagyd ki az olasz konyha élvezetét sem. Látogass el a helyi éttermekbe és kávézókba és kóstold meg a híres olasz ételeket és italokat, például a friss tenger gyümölcseit, a remek olasz tésztákat és a kihagyhatatlan helyi fagylaltot a gelatót.






Borkóstolás a környező szőlőbirtokokon

Bari körül számos lehetőség van borkóstolásra. Vegyél részt egy borkóstoló túrán a környező szőlőbirtokon valamelyikén és fedezd fel a kiváló olasz borok sokszínűségét.




1 view0 comments
bottom of page