top of page
  • Writer's pictureJuloo

Miért utazz Tenerifére?

Az Atlanti-óceán szívében rejlő varázslat


Rövid válasz: 


Tenerife gyönyörű és tökéletes választás ha kikapcsolódni szeretnél a tengerparton, de mindemellett lélegzetelállító helyeken túrázhatsz és rengeteg programlehetőség vár rád.


El Duque közelében - Tenerife
El Duque közelében - Tenerife

Hosszú válasz: 


Tenerife egy olyan hely, ami elbűvölő kékségével, izgalmas vulkanikus tájaival és napfényben fürdő partjaival a világ minden tájáról érkező utazók szívét megdobogtatja. Mint a Kanári-szigetek legnagyobbja, ez az elbűvölő paradicsom gazdag természeti kincsekkel, kulturális értékekkel és végtelen lehetőségekkel várja az utazókat.


Tenerife természeti csodáinak felfedezése:


Tenerife a természet szerelmeseinek mennyországa, mely változatos tájakkal és lélegzetelállító látványosságokkal lepi meg az arra járó utazókat. A sziget szívében a hatalmas Teide-hegy magasodik, amely 3718 magasságával Spanyolország legmagasabb csúcsa. Érdemes felmenni a csúcsra ahonnan varázslatos panoráma tárul a szigetre és az óceánra.

Látogass el az Anaga Nemzeti Parkba is ami a sziget északkeleti részén található. Nagyon érdekes hiszen ez egy vulkanikus hegylánc ami tele van babérerdővel, túraútvonalakkal és kedves kis falvakkal. Gyakran előfordul, hogy a felhők leereszkednek, és hatalmas a köd, miközben lent a tengerparton ragyog a napsütés


Anaga hegység - Tenerife
Anaga hegység - Tenerife

Ezt a természeti csodát hivatalosan Anaga Rural Parknak hívják, melyet az UNESCO 2015-ben bioszféra-rezervátummá nyilvánított, elismerve ezzel az Anaga-hegység geológiai és biológiai egyediségét. A hegyvidék átlagos magassága 850 méter körül van a tengerszint felett, legmagasabb pontja a Cruz de Taborno (1024 m).


Tenerife kulturális örökségének megismerése:


Tenerife nem csupán a szabadtéri kalandorok paradicsoma, hanem egy kulturális gyöngyszem is, amely felfedezésre vár. Fedezd fel a sziget történelmi negyedeit, ahol évszázados épületek mesélnek az elmúlt időkről. Sétálj végig a La Laguna hangulatos macskaköves utcáin, egy UNESCO Világörökségi helyszínen, mely híres a koloniális építészetről és vibráló hangulatáról.


Látogass el a Természet és Ember Múzeumába, ahol egy hatalmas gyűjtemény van az őslakosok művészetéről és régészeti leleteiről. Az ősi Guanche múmiáktól az aprólékos kerámiákig minden kiállítás betekintést nyújt a sziget történelmébe és kulturális sokszínűségébe.




Kikapcsolódás Tenerife makulátlan partjain:


Egy felfedezésekkel teli nap után térj vissza Tenerife csodás strandjaira, ahol az aranyhomok és a kristálytiszta vizek várnak, hogy pihenhess és feltöltődhess. 


Tenerife híresebb strandjai:

-Playa de las Americas:  élénk hangulat jellemzi

-Playa de Benijo: egy gyönyörű csendes öböl

-Playa de los Roques: természetes sziklaformációk festői háttért alkotnak a napozáshoz és úszáshoz

-Playa de las Teresitas: mesterségesen létrehozott strand, az arany homokot a Szaharából importálták, azzal a céllal, hogy nyugodt menedéket nyújtson a városi élet zajától


Playa de las Teresitas - Tenerife
Playa de las Teresitas - Tenerife

Tenerife kulináris élményeinek megtapasztalása:


Egy Tenerifére szóló látogatás nem lehet teljes élmény a helyi konyha ízeinek felfedezése nélkül, mely a spanyol, afrikai és latin-amerikai konyhák fúziójából született. 


Összefoglalás, hogy miért utazz Tenerifére:

Tenerifén minden pillanat egy felfedezés lehetősége, legyen szó vulkanikus csúcsok felfedezéséről, ősi erdők felfedezéséről vagy a helyi konyha ízeinek élvezetéről. A sziget páratlan természeti szépsége, gazdag kulturális öröksége és változatos élményei garantálják, hogy Tenerife felfedezése egy varázslatos és felejthetetlen kaland legyen.

Vegyél repjegyet, foglalj szállást és utazz Tenerifére és ne felejtsd el megírni nekünk a tapasztalataidat! :)





Jó utazást kíván a Lovely Earth Csapata! :)
2 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page