top of page
  • Writer's pictureJuloo

Igazi Csajos Program Barcelonában.

Updated: Mar 19

Néhány nap Barcelona barátnőkkel.


Ha a barátnőiddel utazást terveztek akkor Barcelona egy tökéletes választás, itt  mindig garantált a jó idő és az izgalmas programok sokasága is vonzóvá teszi az úticélt. Szuper olcsó repjegyekért a Skyscannert ajánljuk.


Barcelona felírat színes csempéken
Barcelona


Szuper programok és élmények amiket semmiképpen se hagyjatok ki a csajos utazásotok során:

Séta a “La Ramblán”:


Az első napon érdemes kicsit körbesétálni a város szívében, és felfedezni a La Rambla nevű híres sétányt. Itt minden megtalálható, amire csak egy igazi városi sétához szükséged lehet: kedves kis kávézók, virágárusok, utcai előadók és persze rengeteg lehetőség vásárlásra is. 


Extra tipp: Ne felejtsétek el meglátogatni a La Boqueria piacot, ahol fantasztikus friss gyümölcsöket és tapasokat kóstolhattok meg!

Ezeket is érdemes megnéznetek a környéken: 

-Gothic Quarter

-Placa de Sant Jaume

-Plaza Real





Barceloneta strand: 


Miután kicsit felfrissültetek a városi forgatagban, irány a tengerpart! A Barceloneta strand tökéletes helyszín egy kis pihenésre és napozásra. 

Közvetlenül a városközpontban található, így könnyen megközelíthető.


Amennyiben kedvetek támad egy kis kalandhoz, béreljetek biciklit vagy sétáljatok el a kikötőig, ahol fantasztikus éttermek és bárok várják a látogatókat.


La Barceloneta strand nyáron
La Barceloneta strand



Park Güell, Gaudí művei és Sagrada Familia: 


Barcelona nem lenne ugyanaz a város Gaudí nélkül. Látogassatok el a Park Güellbe, ahol lenyűgöző kilátásban gyönyörködhettek a városra, és megcsodálhatjátok a mester szürreális építészeti alkotásait. 


Majd sétáljatok el a La Sagrada Familiához ami a spanyol modernista építészet ikonikus remekműve. Az építkezés már több mint egy évszázada tart, és bár még mindig nem fejeződött be, a templom ma is az egyik leglátogatottabb turisztikai látnivaló a városban.

Az épület maga lenyűgözően grandiózus és különleges. Kívülről már messziről feltűnik a fantasztikus, színes homlokzat, amely Gaudí szokásos stílusát tükrözi: organikus formák, élethű díszítések és bibliai motívumok vegyülnek egymással, mintha egy élő szobor lenne az egész épület.






Még érdemes megnézni a környéken:

-Casa Mila

-Casa Batlló




Koncertterem, Parkok és gyönyörű naplemente:


A Palau de la Música Catalana egy kihagyhatatlan látnivaló Barcelonában, amely magával ragadó hangversenyeknek ad otthont. Ez az épület nem csupán egy koncertterem, hanem egy igazi műalkotás, melyet Luis Dominic I Montaner, a katalán építész tervezett. Az épület varázslatosan lett megalkotva, lenyűgöző színes üvegablakok és különleges mozaikok káprázatos kombinációjával. 


Majd sétálj a Arc de Triomf felé a Via Laietana-n keresztül ami Barcelona egyik központi és híres főutcája, mely lenyűgöző építészeti látnivalókkal várja az arra sétálókat.


Az Arc de Triomf-tól érdemes elsétálni a Citadel Park felé, melyet Parc de la Ciutadella néven ismernek. Ez a park a 19. század közepén alakult ki, és gyönyörű. Itt található egy tó, kényelmes padok, impozáns szökőkút, valamint Katalónia impresszív parlamentje és még sok más látnivaló.


Extra tipp: Nézd a naplementét a Bunkers del Carmel-nél!



Tapas és sangria kóstolás:

 

A barcelonai gasztronómiai élmények elengedhetetlen részét képezik a tapasok és a sangria. Este nézzétek meg a város hangulatos éttermeit és bárjait, ahol megkóstolhatjátok a helyi specialitásokat. 


Extra tipp: Ne hagyjátok ki a patatas bravas-t, a tortilla español-t és persze a churros-t!

Jó utazást kíván a Lovely Earth Csapata!


9 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page