top of page
  • Writer's pictureJuloo

Tenerife gyönyörű strandjai

Tenerife az örök tavasz szigete, gyönyörű strandok és természet jellemzi. Csupán 5-5,5 órányira Budapesttől repülővel. 





Az óceán és a vulkanikus homokkal borított tengerpartok minden utazót és látogatót elvarázsolnak.


Összegyüjtöttünk néhány strandot, amit érdemes megnézned, ha Tenerifén jársz.  A  turistás strandoktól az eldugott, csendes és varázslatos óceánpartokig válogathatsz a lenti listánkból.



#1 Playa de las Teresitas


A Las Teresitas strand egy csodálatos paradicsom Santa Cruz közelében, melyet a turisták és a helybéliek egyaránt előszeretettel látogatnak. A strand számos kényelmi szolgáltatást kínál, beleértve a hangulatos bárokat és figyelmes vízimentőket, biztosítva a kellemes és gondtalan időtöltést.

Népszerűsége miatt előfordulhat, hogy nagyon sokan vannak a parton. Ha napközben Santa Cruzt fedezted fel, akkor délután/este egy úszás a Las Teresitas strandon tökéletes választás lehet számodra. Az enyhe lejtésű partnak és a hullámtörőknek köszönhetően kisgyermekes családok is élvezhetik az itt töltött időt. 


Hol található: Tenerife északkeleti részén

Playa de las Teresitas
Playa de las Teresitas


#2 Playa de Bollullo


A Playa de Bollullo egy igazi gyöngyszem Tenerife szigetén, melyet főként helyiek és az igazi kalandvágyó utazók kedvelnek, hiszen megközelítése nem mindennapi kihívásokat rejt. A fürdés itt kissé merészebb kalandnak ígérkezik, és a tenger hullámai néha vadak lehetnek, de a látvány feledhetetlen élményt nyújt. A fekete homok finomsága, az “égig érő” kék óceán, a sziklák drámai szépsége és a körülötte elterülő banánültetvények varázsa egyedülálló atmoszférát teremt, amely minden ide látogatót lenyűgöz.

A Playa de Bollullo különleges hangulata és csendje olyan értékes kincs, amelyet mindenkinek érdemes felfedezni. Ha ide látogatsz egészen biztos, hogy egy csodálatos élménnyel leszel gazdagabb.


Hol található: Tenerife északi részén

Playa de Bollullo
Playa de Bollullo




#3 Los Gigantes o de Los Guíos Beach


Los Guios strandjaként ismert, Los Gigantes lenyűgöző sziklái minden alkalommal ámulatba ejtik az embert. A sziklákat a Guanche korszakban "a pokol falának" is nevezték, nem csoda, hiszen akár 600 méteres magasságukkal a természet káprázatos képződményei.

A Playa de los Gigantes egy természetes, fekete homokos strand, amit a helyiek nagyon szeretnek, mivel a nyugati parton helyezkedik el, így védve van  Tenerife hírhedt keleti szelétől. Az öböl nyugodt, a sziklák magasak, és a táj egyszerűen páratlan.


Hol található: Tenerife nyugati részén

Los Gigantes
Los Gigantes

#4 Playa de la Arena


Los Gigantes közelében található, 300 méteres partszakasz. Fekete homokos part és nagyon szép óceán jellemzi ezt a strandot. A Playa de la Arena mindenki számára könnyedén megközelíthető és minden megtalálható itt, mosdó, bárok, éttermek és vízimentők is, így családosok is nyugodt szívvel élvezhetik a strandolást.


Hol található: Tenerife nyugati részén

Playa de la Arena
Playa de la Arena


#5 Playa Jardín


Ez a strand Puerto de la Cruzhoz tartozik, vulkanikus homok és vulkáni kőzetekből lehulló vízesések jellemzik a strandot. Sőt még a Teidét is látni lehet a partról. A turisták és a helyiek is imádják ezt a helyet, hiszen gyönyörű látványban van része az idelátogatóknak, ahol a természeti csodák kavalkádja vár.


Hol található: Tenerife Északi részén

Playa Jardín
Playa Jardín




#6 Playa de la Tejita


A Playa de la Tejita a sziget déli részén található a Montaña Roja természetvédelmi terület mellett. Ez az egyik legnagyobb természetes strand Tenerifén, többnyire a helyiek látogatják és nincs annyira kiépítve mint a többi strand. A Playa de la Tejita-ról láthatjuk a Montaña Roja vöröses vulkanikus kráterét, ami nagyon különlegessé teszi az itt töltött időt. Nem mindennapi látvány.

A strandot a helyiek vagy a bátrabb túristák sokszor használják nudista strandolásra, mivel egy nagyon nyugodt és csendes strandról van szó.


Hol található: Tenerife déli részén.

Playa de la Tejita
Playa de la Tejita


#7 Playa del Duque


Türkizkék vízzel és arany homokkal az egyik legelegánsabb strand Tenerifén a Playa del Duque. Az egész család számára jó választás, hiszen nagyon jól ki van építve ez a 600 méter hosszú partszakasz. A strand leginkább a turisták körében népszerű, fizetős parkolókat találunk a közelben és napágy bérlésre is van lehetőség.


Hol található: Tenerife déli részén.

Playa del Duque
Playa del Duque

#8 Playa de Benijo


Egy nagyon nyugodt és gyönyörű strandról van szó. A nyugodtsága miatt népszerű a nudisták körében is. Nincs annyira kiépítve mint a nagyobb, turisták által sűrűn látogatott  strandok, így a légkör sokkal inkább kedves és csendes. A strand a sziget északkeleti részén található, az Anaga Parkban. A partot vulkanikus homok borítja és csodálatos kilátás tárul elénk a hatalmas hegyekre.

Ha egy csendes, inkább a helyiek által kedvelt strandra vágyunk akkor jó választás a Playa de Benijo.


Hol található: Tenerife északkeleti részén.

Playa de Benijo
Playa de Benijo

#9 Playa de la Américas


Tenerife déli részén található körülbelül 500 méter hosszú partszakasz, gyönyörű tengerparti sétánnyal. Nagyon jól kiépített, rengeteg programlehetőséggel, így a családosok számára is ideális választás.


Hol található: Tenerife déli részén.

Playa de la Américas
Playa de la Américas

Ha voltál már Tenerifén írd meg nekünk, hogy melyik strand tetszett a legjobban, ha pedig most készülsz Tenerifére, akkor jó utazás kíván a Lovely Earth Csapata! :)


22 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page