top of page
  • Writer's pictureJuloo

Angol Nyelvtanfolyam Máltán

Updated: Mar 31

Málta egy apró szigetország a Földközi-tenger közepén. A lenyűgöző tenger és városkák mellett rengeteg lehetőség van nyelv tanulásra is. Máltán mindenki nagyon jól beszél angolul és Magyarországról, Budapestről csak 2-2,5 óra repülővel. Olcsó repjegyárakhoz a Bravoflyt javasoljuk.


Ramla Bay - Gozo, Málta
Ramla Bay - Gozo, Málta

Képzeljük csak el, mennyivel jobb Gozon angolul tanulni egy gyönyörű kis apró szigeten, ahol a környezetünkbe mindenki angolul beszél. Hát elég szuper lehet.

Nati többször is járt Máltán nyelvtanfolyamon és volt olyan kedves, hogy elmesélte a Lovely Earth-nek, a tapasztalait, hogy ti is kedvet kapjatok egy ilyen fantasztikus lehetőséghez.



L.E: Miért Máltára utaztál angol tanfolyamra?

Nati: A mediterrán sziget remek választásnak tűnt, mert kellemes a klíma, gyönyörű a környezet, és az árak is kedvezőek. Illetve korosztályomnak megfelelő csoportban szerettem volna tanulni. 





L.E: Mennyi időre mentél Máltára angolt tanulni?

Nati: Először egy hétre, mert ki szerettem volna próbálni, hogy milyen is valójában az angol nyelvtanfolyam Máltán. Annyira hatékony és imádnivaló volt az ott töltött hét, hogy további 2 hétre visszatértem.



L.E: Melyik nyelviskolát választottad és miért?

Nati: Kiscsoportos nyelvtanfolyamot kerestem, ahol maximum 4-5 fő van a csoportban, mert így hatékonyabb a nyelvtanulás. Az is fontos volt számomra, hogy olyan nyelviskolát válasszak, ahol 40+ korosztálynak kínálnak nyelvtanfolyamot.

A Ta Óneira nyelviskola a csodálatos Gozo szigetén van, ami Máltához tartozik és 20 perc alatt elérhető Cirkewwából az éjjel nappal járó komppal. Ezenkívül gyönyörű csendes és meditatív a környezet.


Ta Óneira  nyelviskola: https://taoneira.com/

Málta és Gozo közti komp: https://www.gozochannel.com/



L.E: Miért és kinek ajánlanád ezt a nyelviskolát?

Nati: Ha pezsgő éjszakai életre és bulizásra vágysz, akkor ne Gozót válaszd nyelvtanulási úticélodnak.

Ha 40+ korosztályhoz tartozol és a délelőtti intenzív angol tanulás után szívesen kikapcsolódsz a természetben, vagy egy kellemes tengerparti úszásra esetleg jógázásra vágysz, vagy szívesen beszélgetsz a helyiekkel egy kellemes kávézó teraszán, akkor Gozo a te úticélod!



L.E: Milyen tippeket és tanácsokat adnál azoknak akik szeretnének nyelvet tanulni Máltán?

Nati: Mindenképp válasszanak a korosztályuknak és érdeklődésüknek megfelelő csoportot. Ha a napi 4 óra tanulás mellé még szeretnének délutáni plusz órákat, akkor érdemes hetente pár alkalommal délutáni magánórákat venni, ahol az egyéni fejlesztendő területekre fókuszálhatnak, személyre szabottan.



L.E: Milyen különleges élményekkel gazdagodtál és mi az amit ,,magaddal hoztál” erről a néhány hétről?

Nati: Az angol tanfolyam után a folyékony és gördülékeny nyelvhasználat természetessé vált. A máltaiak vendégszeretete, a nemzetközi csapat dinamikája, a tenger és a sziget természeti csodái.  A Ta Óneira Nyelviskola tanárai nagyon barátságosan és rendkívül jól motiválják a diákokat. Az iskolán kívüli programok szervezésében is sok tanácsot adnak.




L.E: Milyen rendszerben, hogyan zajlott a nyelvtanulás?

Nati: Napi 4 tanórán vettem részt délelőttönként. Nagy közös svédasztalos reggelivel indítottunk, 9.30-kor kezdődtek órák, 2x90 perc, kávészünettekkel amikor a medence partján kortyolgattuk a kávét, teát, limonádét. Hetente 3 alkalommal délutánonként még további magánórákon átbeszéltük azokat a nyelvi célokat, amiben kiemelten szerettem volna fejlődni. Esténként átfutottam az aznap tanultakat.


L.E: Voltak vicces dolgok esetek a kint töltött időd alatt?

Nati: A csoport nemzetközi összetétele mindig sok vidámságot hozott, a közös főzések, és a nemzeti italok kóstolgatása szintén sok örömteli feledhetetlen pillanatot szült. A házigazda szenvedélyes természetjáró, búvár és sziklamászó, ha úgy jött ki, akkor kiszervezett tematikus órák voltak, melyek során bepillanthattunk ezekbe a csodálatos hobbikba. 

Délutánonként és hétvégén izgalmas programokon vettünk részt, amelyeket pillanatok alatt lefoglaltunk a GetYourgiude-nál.






Ha bármi kérdés maradt benned Máltával kapcsolatban keress minket bátran és segíteni fogunk neked! A nyelv ismeret nagyon fontos része az életünknek és Máltán jobbnál jobb nyelvtanfolyamok várják az angolul tanulni vágyókat.

9 views0 comments
bottom of page