top of page
  • Writer's pictureJuloo

Málta autó nélkül avagy Málta és a tömegközlekedés

Updated: Mar 27

Málta egy valódi paradicsom azok számára, akik a kristálytiszta tengerpartokat, az évszázadok óta tartó napjainkban is jelenlévő történelmi lenyomatokat és az elképesztő kulturális örökséget keresik. Ez a Földközi-tenger közepén elhelyezkedő apró szigetország, nemcsak lenyűgöző tájairól ismert, hanem gazdag múltjáról és vendégszerető lakóiról is, akik évszázadok óta őrzik és ápolják kulturális örökségüket.


Drón fotó a blue lagoonról Máltán
Málta autó nélkül

Budapestről 2-2,5 óra repülővel, olcsó repjülőjegy árakhoz a Skyscannert javasoljuk.


Mi egy teljes hétre utaztunk Máltára és nem béreltünk autót. Máltán a tömegközlekedés többnyire buszokkal lehetséges, egy hetes bérletet vettünk.


Vidám buszozás Máltán, jótanácsok a máltai buszozáshoz


A bérlet olyan mint egy plasztik kártya és minden buszraszállásnál a felszálláskor a sofőrnél le tudod csippantani.


Bérlet helyett vehetsz jegyet is minden alkalommal, ezt a sofőrnél tudod bankkártyával vagy készpénzzel kifizetni, de legyen nálad apró, pont annyi amennyi a buszjegyre kell.


Itt találsz róla több információt:


A buszok sokszor nem a menetrend szerint közlekedtek és előfordult, hogy valamilyen okból kifolyólag nem érintettek bizonyos megállókat vagy útközben járatszámot váltott a busz és elindult másfelé. A tapasztalataink alapján ezt a Máltán élők elég lazán kezelik.


Mire figyelj a máltai buszmegállókban


Arra is figyelni kell, hogy ha esetleg tele van a busz akkor nem áll már meg a megállóban és az, hogy mikor van tele a busz, az nem minden sofőrnél ugyanannyi embert jelent. 


Ha buszra vársz, akkor mindenképpen nagyon feltűnően kell a busznak integetni, ezzel jelezve, hogy fel akarsz szállni és álljon meg, különben továbbmegy.


Mi van ha nem jön a busz, vagy elment? Megoldás a Bolt! 


Máltán a Bolt szolgáltatás is elérhető és lényegesen olcsóbb mint Magyarországon. Vannak helyek ahova busszal nagyon körülményes eljutni, vagy ha nem jön egy busz akkor érdemes azzal számolni, hogy néhány alkalommal a Bolt taxira is költeni kell.


Töltsd le az alkalmazást, pár kattintással rendelj Boltot, ha sietnél.  Válaszd az Economy megoldást, ezzel te is teszel egy lépést a környezetedért és villámgyorsan odaérsz, ahova szeretnél.


Autó nélkül érdemes lehet az alábbi városokban szállást keresned:


Valletta, Sliema, St Julian’s, St Paul’s Bay, Three Cities, Mellieha, Mdina, and Marsaskala, Mosta







34 views0 comments
bottom of page